Forum www.polishmusic.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Boys

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.polishmusic.fora.pl Strona Główna -> Disco-Polo / Najlepsi POLSCY wykonawcy Disco Polo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bebra
Global Mod



Dołączył: 12 Cze 2010
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 13:02, 13 Cze 2010    Temat postu: Boys

Boys
Historia zespołu

Wiosną 1991 r. pięciu chłopaków załozyło zespół. Nie wiedzieli jak się będą nazywać, tak więc nazw było kilka: Las Vegas, Black&White, aż w końcu jednogłośnie wybrano nazwę BOYS. Od początku kompozytorem utworów i autorem tekstów jest Marcin Miller. Początki były trudne. Sprzęt po części pożyczony, robiony własnoręcznie, ale zapał chłopaków był wielki. Zespół reklamował się wszędzie. Grał na weselach, dożynkach i wiejskich zabawach - i był bardzo lubiany!

Przyszedł czas na nagranie pierwszego materiału. Nagrany był w garażu. Firma Blue Star - ówczesny potentat na rynku tego rodzaju muzyki kupiła materiał od zespołu i tak się zaczęło. Kaseta nosiła tytuł "Dziewczyna z marzeń". Znalazł się tam utwór pt. "Wolność", który ku zaskoczeniu firmy stał się wielkim przebojem muzyki disco polo. Następne materiały zespół nagrywał już w profesjonalnych studiach nagraniowych. Po nagraniu kaset "Usłysz wołanie" i "Współne inicjały" kaseta "Miłość jak wiatr" wywindowała zespół na pierwsze miejsca list przebojów. W czerwcu 1996 roku zespół wydaje płytę pt. "Łobuz i drań" i tym materiałem zapewnił sobie stałe miejsce na najwyższym podium. Piosenki z tej płyty są śpiewane przez wszystkich i wszędzie w Polsce i za granicą.

Zespół "BOYS" może poszczycić się wieloma nagrodami i osiągnięciami. Ogólnie posiada 5 platynowych płyty i 2 złote. W 1996 roku podczas wręczania nagród za osiągnięcia w W-wie w klubie Tango odebrał 3 statuetki "Victoria '96" za: zespół roku, Wokalista roku i płytę roku. 27.06.1995 roku w Opolu odebrał nagrodę jako jedyna grupa Disco Polo od TVP. W 1997 i 2001 na festiwalu w Ostródzie zajął 1 miejsce i zdobył nagrodę publiczności. W sumie zespół "BOYS" posiada 17 nagród wręczonych za swoje osiągnięcia.

Zespół koncertował w Stanach Zjednoczonych, Grecji, Niemczech, Belgii, Austrii i ma w planach wiele dalszych tras zagranicznych ...

Dyskografia:
Dziewczyna z marzeń maj 1991
Usłysz wołanie Kwiecień 1992
Wspólne inicjały maj 1993
Miłośc jak wiatr kwiecień 1994
Bawmy się luty 1995
Największe przeboje non-stop pażdziernik 1995
Łobuz i drań czerwiec 1996
O.K czerwiec 1997
Boys best 1 marzec 1998
Boys best 2 marzec 1998
Tak czy nie? maj 1998
Boys mix maj 1999
Zadowoleni? czerwiec 1999
Zakochany facet listopad 1999
Extra! lisotopad 2000
Biba grudzien 2001
Przebojowa Kolekcja czerwiec 2003
Jumpreza grudzień 2003
Wieczni łowcy grudzień 2005
Na lajcie grudzień 2007
Remix na lajcie czerwiec 2008
The best of boys cz1,cz2 lipiec 2008
The best of boys cz3 sierpien 2008
Wielka kolekcja kwiecień 2009
Dicho sierpień 2009
Rock boys styczeń 2010


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.polishmusic.fora.pl Strona Główna -> Disco-Polo / Najlepsi POLSCY wykonawcy Disco Polo Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Soft.
Regulamin